Jordbær-flødeis

Jordbær-flødeis

Rigtig jordbæris er børnenes favorit.Anret evt. i færdigkøbte vafler.

Ca. 1 liter

Ingredienser

  • 1/4 l mælk
  • 1/4 l fløde 9%
  • 1 stang vanilje
  • 4 æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 500 g friske jordbær
  • 100 g sukker

  1. Flæk vaniljestangen og skrab marven ud. Kom vaniljemarv og -stang i en gryde sammen med mælk og fløde.
  2. Giv det et opkog, sluk for varmen og lad det trække 10 min. Pisk æggeblommerne sammen med sukker i en skål. Pisk mælk/fløde i æggeblommerne og hæld det tilbage i gryden. Pisk under opvarmning, til det får en cremet konsistens – det må ikke koge!
  3. Si cremen over i en skål og lad den blive helt kold Rens jordbærrene og mos dem sammen med sukker – brug evt. en blender. Pres puréen gennem en sigte. Rør den kolde vaniljecreme sammen men jordbærpuréen.
  4. Hvis du ikke har en ismaskine, så hæld cremen i en form og stil den i fryseren. Pisk den igennem hvert20. min., til isen er frossen.