Juleroulade
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 40 min.
- Bage/kogetid:
- ca. 15 min.
- Bunden kan fryses
- (10-15 skiver)
- 5 æg
- 100 g sukker
- 100 g mel
- 25 g smør (smeltet)
- Endvidere:
- 250 g hindbærmarmelade
- 500 g ren rå marcipan
- Overtræk:
- 150 g mørk chokolade
- 50 g smør
- 1 dl piskefløde
- Pynt: røde cocktailbær eller syltede kirsebær og sølvkugler eller -drys
- Tænd ovnen på 225 grader. Pisk æg skummende med sukker. Drys mel i dejen igennem en si og vend forsigtigt smør i dejen.
- Smør dejen ud i en ca. 1 cm tyk firkant på 35x25 cm på en bageplade med bagepapir.
- Bag rouladebunden midt i ovnen 7-8 min., til den er lidt lysebrun i kanterne.
- Drys et nyt stykke bagepapir med sukker. Vend rouladebunden ud på det, så undersiden af det gamle bagepapir vender opad.
- Kom lidt vand på hænderne og dup vanddråber på bagepapiret. Vent et par min. og hiv det gamle papir af.
- Smør et lag hindbærmarmelade på bunden og rul fast sammen til en roulade. Lad rouladen hvile ca. 1 time.
- Tril marcipanen tyndt ud imellem bagepapir til et stykke på 35x15 cm. Pak rouladen ind i marcipanen.
- Smelt chokoladen sammen med smør og piskefløde over vandbad.
- Tag det fra varmen, rør det sammen, og lad massen køle lidt af og blive smørbar.
- Fordél chokoladeovertrækket på rouladen og pynt med bær og sølvkugler.