Juleroulade

Juleroulade

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 40 min.
  • Bage/kogetid:
  • ca. 15 min.
  • Bunden kan fryses
  • (10-15 skiver)
  • 5 æg
  • 100 g sukker
  • 100 g mel
  • 25 g smør (smeltet)
  • Endvidere:
  • 250 g hindbærmarmelade
  • 500 g ren rå marcipan
  • Overtræk:
  • 150 g mørk chokolade
  • 50 g smør
  • 1 dl piskefløde
  • Pynt: røde cocktailbær eller syltede kirsebær og sølvkugler eller -drys

  1. Tænd ovnen på 225 grader. Pisk æg skummende med sukker. Drys mel i dejen igennem en si og vend forsigtigt smør i dejen.
  2. Smør dejen ud i en ca. 1 cm tyk firkant på 35x25 cm på en bageplade med bagepapir.
  3. Bag rouladebunden midt i ovnen 7-8 min., til den er lidt lysebrun i kanterne.
  4. Drys et nyt stykke bagepapir med sukker. Vend rouladebunden ud på det, så undersiden af det gamle bagepapir vender opad.
  5. Kom lidt vand på hænderne og dup vanddråber på bagepapiret. Vent et par min. og hiv det gamle papir af.
  6. Smør et lag hindbærmarmelade på bunden og rul fast sammen til en roulade. Lad rouladen hvile ca. 1 time.
  7. Tril marcipanen tyndt ud imellem bagepapir til et stykke på 35x15 cm. Pak rouladen ind i marcipanen.
  8. Smelt chokoladen sammen med smør og piskefløde over vandbad.
  9. Tag det fra varmen, rør det sammen, og lad massen køle lidt af og blive smørbar.
  10. Fordél chokoladeovertrækket på rouladen og pynt med bær og sølvkugler.