6 pers.

Ingredienser

  • 1/2 l sødmælk
  • 2 spsk. instant kaffepulver
  • 150 g sukker
  • 1 knsp. salt
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • karamel af 2 spsk. sukker og 3 spsk. vand
  • Tilbehør: Gascognekager eller andre småkager.

  1. Kog mælken op med sukkeret. Udrør kaffepulveret heri.
  2. Lad de 2 spsk. sukker smelte i en lille gryde, til det er gyldent. Kom vandet ved, og kog det op, til det er smeltet sammen.
  3. Kom blandingen i mælken sammen med æggeblommer. Bring blandingen næsten til kogepunktet, må ikke koge. Rør i blandingen hele tiden. Når den er tyknet, kommes den i en skål eller små portionsskåle. Stil cremen køligt og lad den trække. Server med en småkage til f.eks. gascognekager.