Opskrift på kål med mandler

Kål med mandler

Opskrift til 4 personer

1/3 rødkål

1/3 savoykål

1/3 spidskål (alle slags kål kan bruges)

1 fed hvidløg

2 cm ingefær

1 chili

75 g mandler

4-5 spsk tamari (mørk og tykflydende sojasauce fremstillet af sojabønner, der ikke er så salt som almindelig soya)

Sådan laver du kål med mandler: 

Snit alle kålene i fine strimler. Pil hvidløgsfeddet, og skræl ingefæren. Skær hvidløg, ingefær og chili i skiver. Kom mandlerne i en gryde sammen med tamarien og skiverne af hvidløg, ingefær og chili. Lad det koge sammen til mandlerne er helt kogt ind i tamarien. De skal være dejligt klistrede.

Vend kålen sammen med de tamariristede mandler. Nu har du en lækker, velsmagende salat, som er meget sund.

Tip! Tilsæt evt. ekstra tamari og server med det samme.

TIP

Når du laver mad, er det vigtigt med en balance i smagen - en afstemning mellem det sure, søde, bitre og salte. Alle fire nuancer behøver ikke indgå i samme ret, og så kan du benytte dig af den såkaldte femte smag, Umami, der er kendt for at løfte de andre smage. Umami-smagen findes i bl.a. svampe, ristede nødder, soja og kød.