-
Rasmus' hårde tid på "Forræder"-slottet: Blev en anden
-
"Forræder"-Rasmus afslører: Ét mord var værre end alle de andre
-
Ikke set på tv: Rasmus afslører detaljer om konklavet
-
”De forstod slet ikke, at jeg ikke ville arbejde 60 dage uden løn”
-
“Forræder”-Stefan afslører: Har fået en udenlandsk flirt
-
Vidste du det? Her er Line Kirstens kendte mand
-
Dét fortyder Havshen i "Forræder"
-
Efter "Forræder"-exit: Havshens verden faldt sammen
-
Marie Watson fik en skummel besked: Sådan blev hun tilbudt “Forræder”
-
Her er Signe Kraghs private kærlighed
-
Så meget får deltagerne i løn for at være med i "Forræder"
-
Emil Lange skal giftes

Kåldolmer med tomat-oliven-tapenade
4
Total:45 minutter
Ingredienser
- 8-10 store hvidkålsblade
- 400 g hakket kalv- og flæsk
- 1½ tsk salt
- lidt peber
- 1,5 spsk mel
- 1 æg
- 1 dl mælk
- 1 dl knoldselleri, groft revet
- ½ løg, finthakket
- 1 fed hvidløg
- 3 kviste timian, bladene heraf
- 125 g semi-dryed tomater
- 2 spsk olivenolie
- 75 g sorte oliven
- 2 spsk basilikum, hakket
- salt og peber.
- Tilbehør: kogte kartofler.
Sådan gør du
- Kog kålbladene i rigeligt vand med salt i ca. 5 min. indtil de er møre nok til at folde sammen. Tag dem op, og afkøl dem i koldt vand.
- Rør en fars af hakket kalv og flæsk, salt, peber, mel, æg, mælk og bland farsen med revet selleri, løg og timian.
- Spred kålbladene ud på bordet, og skær en lille smule af stokken i midten. Fordel farsen på kålbladene, og pak dem sammen. Læg kålpakkerne i et ovnfast fad med lukningen nedad, hæld 3 dl vand i bunden af fadet. Beklæd det med stanniol.
- Bag kåldolmerne i ovnen ved 175 grader i 35-40 min. til farsen er færdigtilberedt.
- Hak de tørrede tomater med olivenolie til en grov puré – enten på en blender eller hak dem fint i hånden. Hak de sorte oliven og kom dem i sammen med basilikum. Krydr med salt og peber.
- Servér kåldolmerne med tomat-oliventapanade på toppen og spis kartofler til.