Kålkællingens kålabonara
Når Emilia Fiona Weir kommer træt hjem fra optagelser til programmet Kålkællingerne, er der en ret som hun altid skal have.
Ingredienser
- 4 store håndfulde grønkål
- 1 pakke fuldkorns linguine
- 3 dl cashewnødder (dem som ikke er ristede)
- Ca. 2 dl vand
- 1 dl god olivenolie
- 1- 2 fed hvidløg
- ½ tsk. Dijonsennep
- 3 håndfulde svampe (Emilia kan godt lide østershatte og kantereller)
- Salt og peber
- ½ citron
- Vandet til pastaen sættes over. En god blender findes frem og i den kommer du cashewnødder, vand, olivenolie, Dijonsennep, hvidløg, lidt salt og peber.
- Blend i et stykke tid, indtil du har en cremet fløde, ca. 1-2 minutter. Samtidig finder du en pande frem og svitser svampene i lidt olivenolie.
- Du koger pastaen, og 3 minutter før den er færdig kommer du grønkålsstykkerne på panden med svampene og lader den falde sammen. Cashewfløden hældes ud over kålen og den færdigt kogte pasta vendes i.
- Til sidst hælder jeg saften fra en halv citron over retten. Server eventuelt med lidt frisk grønkål på toppen