Kalkun i grønt

Kalkun i grønt

Opskriften er fra „God mad – til små gryder” udgivet af Diabetesforeningen

4 personer

Ingredienser

  • 1 kalkunbryst
  • 1 spsk flydende fedtstof
  • 2 porrer
  • 1 persillerod
  • 1 rød peberfrugt
  • ½ l vand
  • 1 tsk paprika
  • 2 spsk majsstivelse
  • salt

  1. Brun 1 kalkunbryst (ca. 600 g) i 1 spsk flydende fedtstof.
  2. Rens 2 porrer (ca. 250 g) grundigt og skær dem i ca. 1 cm tykke ringe.
  3. Skræl 1 persillerod (ca. 150 g) og skær den i terninger (ca. 1x1cm).
  4. Befri 1 lille rød peberfrugt (ca. 100 g) for frøstol og kerner og skær den i strimler.
  5. Lad porrer, persillerod og peberfrugt svitse med. Tilsæt ½ l vand, 1 tsk paprika og salt.
  6. Lad retten simre i ca. 20 min., eller til kødet er mørt.
  7. Tag kødet op.
  8. Rør 2 spsk majsstivelse ud i lidt koldt vand, jævn sovsen og lad den koge igennem. Smag til med salt og peber.
  9. Skær kødet i tynde skiver og servér det med sovs, kartofler, ris eller pasta og en blandet salat eller dampede grønsager.
  10. Portionen rækker til 4 personer (eller 2 personer i 2 dage).