Kalkun i grønt
Opskriften er fra „God mad – til små gryder” udgivet af Diabetesforeningen
4 personer
Ingredienser
- 1 kalkunbryst
- 1 spsk flydende fedtstof
- 2 porrer
- 1 persillerod
- 1 rød peberfrugt
- ½ l vand
- 1 tsk paprika
- 2 spsk majsstivelse
- salt
- Brun 1 kalkunbryst (ca. 600 g) i 1 spsk flydende fedtstof.
- Rens 2 porrer (ca. 250 g) grundigt og skær dem i ca. 1 cm tykke ringe.
- Skræl 1 persillerod (ca. 150 g) og skær den i terninger (ca. 1x1cm).
- Befri 1 lille rød peberfrugt (ca. 100 g) for frøstol og kerner og skær den i strimler.
- Lad porrer, persillerod og peberfrugt svitse med. Tilsæt ½ l vand, 1 tsk paprika og salt.
- Lad retten simre i ca. 20 min., eller til kødet er mørt.
- Tag kødet op.
- Rør 2 spsk majsstivelse ud i lidt koldt vand, jævn sovsen og lad den koge igennem. Smag til med salt og peber.
- Skær kødet i tynde skiver og servér det med sovs, kartofler, ris eller pasta og en blandet salat eller dampede grønsager.
- Portionen rækker til 4 personer (eller 2 personer i 2 dage).