Billede 1 - kalv, salat

Kalv & lun salat

Lækker gæstemad.

4

Ingredienser

  • 450 g kalvecuvette
  • salt, peber
  • 2-3 fed knust hvidløg
  • 1 god håndfuld timian
  • lidt vand eller bouillon
  • 1 spsk smør
  • 125 g grønne bønner
  • 125 groft snittede snittebønner
  • 250 g kogte, små hvide bønner og hestebønner
  • 1 bakke babyspinat
  • 100 g feta 5%
  • 300 g fuldkornsbrø

Sådan gør du:

  1. Rids fedtkanten på kødet. Gnid det med salt, peber, knust hvidløg og masser af timian og læg det i en lille bradepande. Sæt kødet i ovnen ved 225° i 10 min., dæmp varmen til 160°, hæld ca. 1 dl vand ved og steg videre 20 min. Hæld stegeskyen fra og dæk kødet med folie. Blancher de to slags bønner i kogende letsaltet vand 4 min., afdryp dem. Smelt smørret i en stor sauterpande, kom alle bønner i og tilsæt stegeskyen fra kødet. Varm det hele igennem, og vend spinaten i til sidst. Server kødet i skiver med brød og lun salat, der drysses med feta.