Kalvebov med grøntsager
(6 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Kogetid: 1½ time
- Fryse-egnet
- 1 kalvebov (ca. 1 kg med ben)
- 2 spsk smør
- 1 spsk olie
- 2 hvidløgsfed (delte)
- 1 stilk rosmarin
- 1 porre (mindre stykker)
- 1 peberfrugt (gul eller rød, i strimler)
- 3 dl bouillon
- salt og peber
- 2 laurbærblade
- Sautér kalveboven på begge sider i smør og olie i en gryde.
- Svits hvidløgsfed, rosmarin, porre og peberfrugtstrimler sammen med kødet.
- Hæld væden ved og krydr med salt og peber. Tilsæt laurbærblade.
- Lad boven simreunder låg, til den er mør – det varer ca. 1½ time.
- Vend den evt., når halvdelen af tiden er gået.
- Ved serveringen skæres boven ud i skiver eller mindre mundrette stykker, og grønsagssovsen hældes ved.