Kalvebov med grøntsager

Kalvebov med grøntsager

(6 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Kogetid: 1½ time
  • Fryse-egnet
  • 1 kalvebov (ca. 1 kg med ben)
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk olie
  • 2 hvidløgsfed (delte)
  • 1 stilk rosmarin
  • 1 porre (mindre stykker)
  • 1 peberfrugt (gul eller rød, i strimler)
  • 3 dl bouillon
  • salt og peber
  • 2 laurbærblade

  1. Sautér kalveboven på begge sider i smør og olie i en gryde.
  2. Svits hvidløgsfed, rosmarin, porre og peberfrugtstrimler sammen med kødet.
  3. Hæld væden ved og krydr med salt og peber. Tilsæt laurbærblade.
  4. Lad boven simreunder låg, til den er mør – det varer ca. 1½ time.
  5. Vend den evt., når halvdelen af tiden er gået.
  6. Ved serveringen skæres boven ud i skiver eller mindre mundrette stykker, og grønsagssovsen hældes ved.