Kalveroulader med røget skinke serveret med tomat og gulerodssalat

Kalveroulader med røget skinke serveret med tomat og gulerodssalat

Ingredienser

  • 750 g kalveschnitzler
  • salt, peber
  • 50 g røget skinke
  • 30 g smør
  • 3 dl bouillon
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk. hvedemel
  • Tilbehør:
  • Kogte kartofler, solbærsyltetøj og syltede asier eller agurker amt salat.
  • Salat med tomater og gulerødder:
  • 1 hovedsalat
  • 8 gulerødder
  • 8 tomater
  • 2 dl friskbælgede ærter el. ekstra fine fra frost
  • Dressing:
  • 1 dl mayonnaise
  • ½ dl citronsaft

  1. Skær schnitzlerne i mindre stykker,så du får i alt 12 stykker. Bank dem udmed kødhammeren, og krydr med salt ogpeber. Fordel lidt skinke på hvert stykkekød. Rul kødet omkring skinken. Bindrullerne med kødtråd. Kog bouillonen opi en gryde.
  2. Smelt smørret på en pande, til det ergyldent. Brun rullerne på alle sider, oglæg dem i bouillonen. Kog rullerne møreca. 1 time, til de er møre. Si kogelagen ogkog den op med fløde rørt med hvedemel.Kog saucen igennem under omrøring 3-4min. Tag kødtråden af rullerne, og lægdem i saucen. Server med det foreslåedetilbehør.
  3. Salat:Skræl og kog gulerødderne ca. 15 min. iletsaltet vand. Skær de afkƒølede gulerødderi skiver.
  4. Fordel skyllede og afdryppede salatbladepå et fad. Kom gulerødder og tomatbådeover. Drys med ærter.
  5. Rør mayonnaise og citronsaft sammen,og server det til salaten.