Kammuslinger med æbler og blommer og gul mayonaise
4
Ingredienser
- 16 kammuslinger
- 4 rosmarinkviste
- et skvat hvidvin
- 4 æbler skåret i både uden kerner
- 8 friske blommer skåret i både uden sten
- røget salt (kan købes i alle supermarkeder)
- 1 dl rapsolie (til at dryppe med )
- 2 æggeblommer (pasteuriseret )
- 2 dl rapsolie
- 1 tsk sennep
- tyttebær eller andre syrlige bær.
Sådan gør du
- Kom kammuslingerne i det nederste fad uden huller. Dryp med rapsolie, friske rosmarinkviste og tilsæt1 dl kogende vand. Krydr godt med salt og peber. Tilsæt et skvat hvidvin samt rapsolie.
- Fyld næste fad med æbler og hakket frisk rosmarin. Dryp med rapsolie, salt og peber.
- Fyld sidste fad med blommer og røget salt.
- Sæt hele tårnet i en 210 grader varm ovn i 20 min.
- I mellemtiden pisker du æggeblommen med salt, peber og 1 tsk. sennep. Tilsæt rapsolie lidt af gangen – således at mayonnaisen „tykner“ og bliver knaldgul.
- Ved servering drysser du tyttebær eller anden form for synligt bær over. Dryp med mayonnaisen hist og her.