Opskrift på kammuslinger med æbler og blommer og gul mayonaise

Kammuslinger med æbler og blommer og gul mayonaise

4

Ingredienser

  • 16 kammuslinger
  • 4 rosmarinkviste
  • et skvat hvidvin
  • 4 æbler skåret i både uden kerner
  • 8 friske blommer skåret i både uden sten
  • røget salt (kan købes i alle supermarkeder)
  • 1 dl rapsolie (til at dryppe med )
  • 2 æggeblommer (pasteuriseret )
  • 2 dl rapsolie
  • 1 tsk sennep
  • tyttebær eller andre syrlige bær.

Sådan gør du

  1. Kom kammuslingerne i det nederste fad uden huller. Dryp med rapsolie, friske rosmarinkviste og tilsæt1 dl kogende vand. Krydr godt med salt og peber. Tilsæt et skvat hvidvin samt rapsolie.
  2. Fyld næste fad med æbler og hakket frisk rosmarin. Dryp med rapsolie, salt og peber.
  3. Fyld sidste fad med blommer og røget salt.
  4. Sæt hele tårnet i en 210 grader varm ovn i 20 min.
  5. I mellemtiden pisker du æggeblommen med salt, peber og 1 tsk. sennep. Tilsæt rapsolie lidt af gangen – således at mayonnaisen „tykner“ og bliver knaldgul.
  6. Ved servering drysser du tyttebær eller anden form for synligt bær over. Dryp med mayonnaisen hist og her.