Kæmpe-kokosmakroner med hindbær
De skønne kokosmakroner har fået ekstra farve og smag af frosne hindbær – et dejligt nemt lækkeri til både børn og barnlige sjæle.
Ca. 16-18 store kager
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Hviletid: 30 min.
- Koge/bagetid: 30 min.
- Ikke fryse-egnet
- 275 g sukker
- ¾ dl vand
- 1 spsk sirup
- 500 g kokosmel
- reven skal af 1 usprøjtet
- citron
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 dl æggehvider
- 225 g frosne hindbær
- evt. 75-100 g mørk chokolade
- Kog en lage af sukker, vand og sirup og hæld den over i en skål. Rør kokosmelet i og tilsæt citronskal og vanilje
- Rør æggehviderne i og stil dejen koldt i 30 min. Tænd ovnen på 160 grader eller 140 grader varmluft.
- Bank uden på bærposenmed en kagerulle, så bærrene smuldrer. Vend de smuldrede frosne hindbær i dejen og form den til store kugler med en isske eller en anden stor ske (dejen skal trykkes godt sammen).
- Lægkuglerne på en bageplademed bagepapir og form dem til toppe.Bag kagerne ca. 25 min.
- Bag kagerne ca. 25 min.Pynt evt. med smeltetchokolade eller dyp de afkølede kager i smeltetchokolade og stil dem til afkøling på etstykke bagepapir. Anret makronerne i små, kulørte papirforme.