Kæmpe-kokosmakroner med hindbær

Kæmpe-kokosmakroner med hindbær

De skønne kokosmakroner har fået ekstra farve og smag af frosne hindbær – et dejligt nemt lækkeri til både børn og barnlige sjæle.

Ca. 16-18 store kager

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Hviletid: 30 min.
  • Koge/bagetid: 30 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 275 g sukker
  • ¾ dl vand
  • 1 spsk sirup
  • 500 g kokosmel
  • reven skal af 1 usprøjtet
  • citron
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 dl æggehvider
  • 225 g frosne hindbær
  • evt. 75-100 g mørk chokolade

  1. Kog en lage af sukker, vand og sirup og hæld den over i en skål. Rør kokosmelet i og tilsæt citronskal og vanilje
  2. Rør æggehviderne i og stil dejen koldt i 30 min. Tænd ovnen på 160 grader eller 140 grader varmluft.
  3. Bank uden på bærposenmed en kagerulle, så bærrene smuldrer. Vend de smuldrede frosne hindbær i dejen og form den til store kugler med en isske eller en anden stor ske (dejen skal trykkes godt sammen).
  4. Lægkuglerne på en bageplademed bagepapir og form dem til toppe.Bag kagerne ca. 25 min.
  5. Bag kagerne ca. 25 min.Pynt evt. med smeltetchokolade eller dyp de afkølede kager i smeltetchokolade og stil dem til afkøling på etstykke bagepapir. Anret makronerne i små, kulørte papirforme.