8 personer

Ingredienser

  • 4 æg
  • 100 g mørk farin
  • 125 g sukker
  • 300 g hvedemel
  • 100 g rosiner, gerne sultanas
  • 75 g hakket, mørk chokolade
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. fintreven appelsinskal af 1 usprøjtet appelsin
  • 1 dl mælk
  • 150 g smeltet smør

  1. Pisk æg, farin og sukker luftigt. Bland de tørre ingredienser, og rør dem i. Kom appelsinskal og mælk i. Rør smørret i.
  2. Kom dejen i en springform, 22 cm i diameter, beklædt med bagepapir.
  3. Bag kagen ved 175 gr. på midterste ovnribbe i ca. 50-60 min. Stik et spyd i kagen. Hvis der sidder rå dej på, skal kagen have lidt længere tid i ovnen.