Kanelmakroner
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 30 min.
- Bagetid:
- 20 min.
- Ikke fryse-egnet
- (ca. 20 stk.)
- 150 g mandler
- 150 g sukker
- 2-3 tsk stødt kanel
- ½ dl æggehvider
- 2-3 spsk flormelis
- 1 tsk stødt kanel
- Tænd ovnen på 200 grader – ikke varmluft.
- Overhæld mandlerne med kogende vand og hæld dem på en sigte.
- Smut huden af dem og hak dem fint i en foodprocessor.
- Hæld dem over i en skål og tilsæt sukker og stødt kanel.
- Rør æggehviderne i til dejen er tyk og kan formes.
- Dyp fingrene i koldt vand og tril dejen til 20 kugler. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Bland flormelis med stødt kanel og sigt det over dejkuglerne.
- Bag dem midt i ovnen16-20 min. – de skal være gyldne.
- Lad dem stå på pladen et par min., løft dem forsigtigt af papiret og læg dem på en rist til afkøling.
- Opbevar dem i en kagedåse.