Kanelmakroner

Kanelmakroner

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 30 min.
  • Bagetid:
  • 20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (ca. 20 stk.)
  • 150 g mandler
  • 150 g sukker
  • 2-3 tsk stødt kanel
  • ½ dl æggehvider
  • 2-3 spsk flormelis
  • 1 tsk stødt kanel

  1. Tænd ovnen på 200 grader – ikke varmluft.
  2. Overhæld mandlerne med kogende vand og hæld dem på en sigte.
  3. Smut huden af dem og hak dem fint i en foodprocessor.
  4. Hæld dem over i en skål og tilsæt sukker og stødt kanel.
  5. Rør æggehviderne i til dejen er tyk og kan formes.
  6. Dyp fingrene i koldt vand og tril dejen til 20 kugler. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  7. Bland flormelis med stødt kanel og sigt det over dejkuglerne.
  8. Bag dem midt i ovnen16-20 min. – de skal være gyldne.
  9. Lad dem stå på pladen et par min., løft dem forsigtigt af papiret og læg dem på en rist til afkøling.
  10. Opbevar dem i en kagedåse.