Kanelringe

Kanelringe

Kanelringe er en hyggelig variant af kanelsnegle, lavet af enlækker, krydret dej med smør og kanelfyld. Når dejen formes tilen ring, bliver den lidt sprødere, da ringe får en større overfladeend snegle.

10 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Hævetid: ca. 1 time og 15 min.
  • Bagetid: 20 min.
  • Fryse-egnet
  • Dej:
  • ½ pakke gær
  • 2½ dl mælk
  • 75 g smør (smeltet)
  • 25 g sukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • ca. 425 g hvedemel
  • Kanelfyld:
  • 75 g smør (blødt)
  • 1 tsk citronskal (fintrevet)
  • 25 g sukker
  • 1 spsk stødt kanel
  • Pensling: 1 sammenpisket æg
  • Drys: Perlesukker

  1. Drys: PerlesukkerRør smuldret gær ud ilidt af mælken, tilsætresten af mælken ogsmeltet smør, sukker,kardemomme og dereftergradvist hvedemel.Ælt dejen glat ogsmidig. Lad den hævetildækket ca. 45 min.ved stuetemperatur.
  2. Rul dejen ud i et stykkepå 40 x 25 cm.Rør fyldet sammen ogsmør det på dejen i etjævnt lag. Fold dejensammen på midten.Skær 10 lige tykkestrimler på hver ca. 2,5cm. Sno hver strimmelog saml den til enkrans, tryk samlingensammen. Læg kransenepå bagepapir.Sørg for, at hullerne ikransene er 4-5 cm idiameter
  3. Lad kanelkransenehæve 20-30min. Sæt bagepladeni en 200 grader varmovn, og bag kranseneca. 20 min., til de ergyldne og lækre.
  4. Deer gennembagte, nårdet lyder hult, når manbanker på undersiden.Afkøles på en bagerist.