Karamel-kanelsnegle
Prøv disse superlækre og ekstra snaskede kanelsnegle. Det er enamerikansk klassiker, og de kaldes også „sticky buns“.
12 snegle
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Hævetid: ca. 1 time og 15 min.
- Fryse-egnede
- Kanelsnegle:
- 3 dl sødmælk
- 100 g (smeltet) smør
- 1 spsk sukker
- 25 g gær
- lidt salt
- ca. 500 g hvedemel
- Fyld:
- 100 g blødt smør
- 75 g sukker
- 2 spsk kanel
- Topping:
- 200 g brun farin
- 50 g smør
- ½ dl ahornsirup eller mørk sirup
- 100 g pecannødder eller valnøddekerner
- Rør mælken ud i smeltetsmør og tilsætsukker. Smuldr gæren og rør den i, til den eropløst. Tilsæt salt oggradvist mel. Ælt dejensmidig og glat.Lad dejen hæve lunt i ca. 45 min. til dobbeltstørrelse.
- Rør fyldet til kanelsneglenesammen afblødt smør, sukker og kanel, og sæt det til side.
- Gør karamel-toppingenklar, mens dejenhæver. Varm brun farin,smør og sirup i engryde, til det bobler. Hæld blandingen i enspringform, beklædtmed bagepapir. Drys med pecannødder ellervalnøddekerner.
- Når dejen har hævet, rulles den ud i etstykke på ca. 40 x 20 cm. Smør kanelfyldet på dejen i et jævnt lag.Rul dejen sammen tilen roulade, skær den i 12 tykke skiver og sæt dem ned i karamellen i springformen. Ladkaramel-kanelsneglene(sticky buns) efterhæve ca. 30 min. til dobbelt størrelse.
- Bag sneglene ca. 20min. i en 200 grader varm ovn. Vend dem ud på et fad, mens destadig er varme. Pas på den varme karamel,når de kommer ud af ovnen. Fjern bagepapiret og del sneglene. Servérdem lune.