Karamelmuffins

Karamelmuffins

12-14 stk.

Ingredienser

  • 125 g blødt smør
  • 125 g sukker
  • 3 spsk. ahornsirup
  • 150 g hvedemel
  • 3 tsk. reven appelsinskal
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 1 dl appelsinsaft
  • 2 æg
  • 100 g hakkede mandler
  • Karamel:
  • 2 dl piskefløde
  • 1½ dl sukker
  • 1½ dl sirup evt. ahornsirup
  • 40 g smør
  • Desuden:
  • 2½ dl piskefløde
  • evt. citronmelisse til pynt

  1. Pisk smør, sukker og sirup sammen, til det er cremet. Vend hvedemel blandet med appelsinskal og bagepulver i. Rør æggene i. Rør appelsinsaften i. Vend mandler i. Fordel dejen i 12-14 muffinsforme. Bag dem ved 175 gr. i ca. 25-30 min. på midterste ovnribbe. Afkøl kagerne.
  2. Kom fløde, sukker, sirup og smør i en gryde, og kog det op. Lad massen småboble under omrøring, til det er lysgylden karamel ca. 5 min. Afkøl det, til det er lunkent.
  3. Skær et lille hul i midten på kagerne, og fyld en spsk. karamel heri. Læg det udskårne stykke på igen. Stil kagerne på køl tildækket en times tid.
  4. Pisk fløden til skum, og fordel det over kagerne. Fordel karamel over kagerne, og pynt evt. med citronmelisse.