Karamel/valnøddetærte

Karamel/valnøddetærte

(1 tærte, 8-10 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Hviletid: 1 time
  • Koge/bagetid: 30 min.
  • Fryse-egnet
  • Tærtedej:
  • 250 g hvedemel (evt. 1⁄3 durummel)
  • 1 spsk sukker
  • 1 knsp salt
  • 125 smør (koldt)
  • 3-4 spsk vand (iskoldt)
  • Fyld:
  • 250 g sukker
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 knsp salt
  • 250 g valnøddekerner
  • Overtræk:
  • 11⁄4 dl piskefløde
  • 125 g mørk chokolade (hakket)
  • 1 spsk smør

  1. Bland mel, sukker og salt i en foodprocessor. Tilsæt smør i små stykker og kør, til det bliver en grynet masse. Saml dejen med vand og sæt den i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud på et meldrysset bord i ca. 3 mm’s tykkelse og læg den i en tærteform. Stil den i køleskab i min. 30 min. Prik bunden med en gaffel og bag den ved 200 grader i ca. 20 min.
  2. Smelt sukker på en pande. Tilsæt fløde, citronsaft og salt og rør rundt, til massen koger jævnt. Vend nødderne i og hæld det i den bagte tærtebund. Lad tærten afkøle helt.
  3. Giv fløden et opkog og hæld den over den hakkede chokolade. Rør, til det er jævnt og blankt og rør smørret i. Bred chokoladecremen ud over valnøddetærten og stil den køligt – min. 1 time.