
Kærnemælksfromage med rabarber og jordbær
Skøn dessert som vor mormor lavede den - den syrlige kærnemælkfromage får her selskab af en frisk jordbær-rabarberkompotkompot.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Kogetid: få minutter
- Størknetid: ca. 2 timer
- Ikke fryse-egnet
- 2½ dl gammeldags kærnemælk
- 25 g sukker
- ½ stang vanilje
- ½ citron (fintrevet skal)
- 2 ½ dl piskefløde
- 4 blade husblas
- Tilbehør:
- 150 g rabarber (rensede, stykker)
- 50 g sukker
- 1 spsk kartoffelmel
- 1 dl jordbærsaft (ufortyndet)
- 200 g jordbær (stykker)
- Rør kærnemælken sammenmed sukker, vaniljekorn og citronskal.
- Læg husblassen i koldt vand ca. 5 min. Fjern vandet. Varm halvdelen af fløden op, smelt husblassenheri og køl detaf. Rør fløden i kærnemælksblandingen.
- Piskden anden halvdel af fløden til skum og vend den i. Fordel blandingen i portionsglas og sætfromagen i køleskabet i ca. 2 timer.
- Kompot: Bland rabarbernemed sukker og kartoffelmel i et ovnfastfad.
- Hæld jordbærsaftenved og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 10 min. Tilsæt jordbærrene og bag, til rabarberne er møre. Afkøl kompotten og server den til.