Karryrisotto med rejer

Karryrisotto med rejer

2 personer

Ingredienser

  • 1 porre (ca. 125 g)
  • ½ tsk mild karry
  • 1 tsk fedtstof
  • ¾ dl løse ris (60 g)
  • 1¼ dl bouillon
  • ¼ tsk tørret timian
  • ½ grøn peberfrugt (ca. 50 g)
  • 1 dl ærter (ca. 50 g)
  • 200 g optøede rejer
  • 2 dl syrnet mælkeprodukt (med højst 1,5% fedt)
  • 1 spsk tomatpuré
  • ¼ tsk mild karry
  • 3-5 dråber tabasco

  1. Rens 1 porre og skær den i fine ringe.
  2. Svits ½ tsk mild karry i 1 tsk fedtstof og lad porren svitse med.
  3. Tilsæt ¾ dl løse ris (60 g), 1¼ dl bouillon, ¼ tsk tørret timian og lidt peber.
  4. Lad retten simre under låg i ca. 15 min.
  5. Rens ½ grøn peberfrugt (ca. 50 g) og skær den i fine tern. Bland peberfrugt, 1 dl ærter (ca. 50 g) og 200 g optøede rejer i og lad risottoen simre i yderligere 5 min.
  6. Smag til og lad retten trække i 5-10 min. inden servering.
  7. Sovs: Lad 2 dl syrnet mælkeprodukt (med højst 1,5% fedt) dryppe af i et kaffefilter i ½-1 time.
  8. Smag massen til med 1 spsk tomatpuré, ¼ tsk mild karry, 3-5 dråber tabasco, salt og peber.
  9. Servér risotto med sovs og råkost eller en blandet salat.