Karryrisotto med rejer
2 personer
Ingredienser
- 1 porre (ca. 125 g)
- ½ tsk mild karry
- 1 tsk fedtstof
- ¾ dl løse ris (60 g)
- 1¼ dl bouillon
- ¼ tsk tørret timian
- ½ grøn peberfrugt (ca. 50 g)
- 1 dl ærter (ca. 50 g)
- 200 g optøede rejer
- 2 dl syrnet mælkeprodukt (med højst 1,5% fedt)
- 1 spsk tomatpuré
- ¼ tsk mild karry
- 3-5 dråber tabasco
- Rens 1 porre og skær den i fine ringe.
- Svits ½ tsk mild karry i 1 tsk fedtstof og lad porren svitse med.
- Tilsæt ¾ dl løse ris (60 g), 1¼ dl bouillon, ¼ tsk tørret timian og lidt peber.
- Lad retten simre under låg i ca. 15 min.
- Rens ½ grøn peberfrugt (ca. 50 g) og skær den i fine tern. Bland peberfrugt, 1 dl ærter (ca. 50 g) og 200 g optøede rejer i og lad risottoen simre i yderligere 5 min.
- Smag til og lad retten trække i 5-10 min. inden servering.
- Sovs: Lad 2 dl syrnet mælkeprodukt (med højst 1,5% fedt) dryppe af i et kaffefilter i ½-1 time.
- Smag massen til med 1 spsk tomatpuré, ¼ tsk mild karry, 3-5 dråber tabasco, salt og peber.
- Servér risotto med sovs og råkost eller en blandet salat.