Kartoffelpizza med rosmarin, ricotta og fuldkorn
4
Ingredienser
- Til 1 pizza
- 1 ½ dl vand
- 15 g gær
- 1 tsk salt
- 90 g speltmel
- 30 g hvedemel
- 10 mellemstore kartofler
- 1 stængel frisk rosmarin
- 1/2 dl ricottaost
- olivenolie
- salt.
Sådan laver kartoffelpizza
- 1. Udrør gæren i vandet og tilsæt mel og salt. Ælt til du har en lind pizzadej. Lad dejen hæve i 40 min ved stuetemperatur.
- 2. Kog kartoflerne i letsaltet vand. Lad dem køle af, og skær dem i skiver.
- 3. Hak rosmarin fint.
- 4. Tag dejen ud af skålen og rul den i speltmel til en pizzabund.
- 5. Fordel kartoffelskiverne på pizzaen, dernæst ricottaosten og drys med rosmarin. Dryp olivenolie over og krydr med salt.
- 6. Bag pizzaen i 30 min ved 190 grader.