Opskrift på kartoffelpizza med ricotta og fuldkorn

Kartoffelpizza med rosmarin, ricotta og fuldkorn

4

Ingredienser

  • Til 1 pizza
  • 1 ½ dl vand
  • 15 g gær
  • 1 tsk salt
  • 90 g speltmel
  • 30 g hvedemel
  • 10 mellemstore kartofler
  • 1 stængel frisk rosmarin
  • 1/2 dl ricottaost
  • olivenolie
  • salt.

Sådan laver kartoffelpizza

  1. 1. Udrør gæren i vandet og tilsæt mel og salt. Ælt til du har en lind pizzadej. Lad dejen hæve i 40 min ved stuetemperatur.
  2. 2. Kog kartoflerne i letsaltet vand. Lad dem køle af, og skær dem i skiver.
  3. 3. Hak rosmarin fint.
  4. 4. Tag dejen ud af skålen og rul den i speltmel til en pizzabund.
  5. 5. Fordel kartoffelskiverne på pizzaen, dernæst ricottaosten og drys med rosmarin. Dryp olivenolie over og krydr med salt.
  6. 6. Bag pizzaen i 30 min ved 190 grader.