-
“Forræder” eller portvinsklub: Deltagerne drak fra morgenstunden
-
Det så du ikke i “Forræder”: Marie måtte trække sig
-
En clairvoyant forudså en stor ændring i Line Kirstens liv – og endte med at få ret
-
82 år, body age 65: Helge Adam Møller lever livet i overhalingsbanen
-
Havshen afslører: Takkede nej til "Forræder"
-
7 ting, du (måske) ikke vidste om André Babikian
-
Victor Lander havde pakket noget helt særligt i sin kuffert til “Forræder”
-
"Forræder"-stjernerne kryber til korset: Her er deres vildeste løgne
-
Marie Watson afslører: Disse scener bliver taget om i “Forræder”
-
Lise Rønnes vilde kærlighedshistorie: Ført sammen med kæresten af kendt sangerinde
-
Lise-Lotte Lohmann skærer igennem: Folk keder mig for hurtigt
-
Her er 5 ting, du (måske) ikke vidste om Rasmus Bruun

Kartoffelpizza
Min lokale pizzapusher har gjort mig nærmest afhængig af kartoffelpizza. For det er helt utroligt, at noget så enkelt kan smage så godt!
Men det bliver jo lidt dyrt i længden. Så nu er jeg begyndt at gøre ham kunsten efter, og med denne opskrift får han kamp til stregen. Dog er jeg temmelig misundelig på hans brændeopvarmede pizzaovn, der er glohed og giver pizzaen en skøn røgsmag, som min lille ovn derhjemme desværre ikke kan hamle op med.
Jeg lader dejen hæve i køleskabet natten over, da jeg synes, det gør bunden ekstra lækker og sprød. Men du kan også sætte dejen et lunt sted i et par timer, hvis du har travlt.
1 pizza, 2 personer
10 g gær
1½ dl vand
½ tsk. salt
1 tsk. olivenolie
250 g pizzamel (tipo 00)
Fyld:
2 dl tyk tomatsovs (helst hjemmelavet)
50 g revet mozzarella (evt. bøffelmozzarella)
3 store kartofler
3 kviste rosmarin
Endvidere:
flagesalt
olivenolie
1. Udrør gæren i koldt vand og tilsæt salt og olie. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen godt sammen til en blød og elastisk dej. Det tager ca. 10 min.
2. Lad dejen hæve tildækket i køleskabet natten over.
3. Rul dejen helt tyndt ud, så den fylder det meste af en bageplade. Lad den hæve tildækket i 1 times tid.
Fyld:
4. Fordél tomatsovs og derefter mozzarella på pizzabunden.
5. Skrub kartoflerne og skær dem papirtyndt ud (gerne på en mandolin). Knug dem tørre i et rent viskestykke.
6. Læg kartoffelskiverne lagvist oven på osten og drys med rosmarinblade.
7. Bag pizzaen i ovnen ved 250 grader i 8-10 min.
8. Drys med flagesalt, dryp med olivenolie og servér straks.
Tip: Hvis du vil have en lidt grovere pizzabund, kan du udskifte ca. 100 g pizzamel med 100 g grahamsmel og evt. tilsætte lidt mere vand.
Tip: Udrul dejen i lidt majsmel – det gør bunden ekstra sprød.