Kartoffelsalat med bønner
Arbejdstid: 20 min.Kogetid: 5 min.Ikke fryse-egnet
Ingredienser
- 150 g grønne bønner
- 300 g kogte kartofler
- 1+1 spsk æbleeddike (eller anden mild vineddike)
- 1 lille fed hvidløg
- 30 g valnøddekerner
- 1 bdt persille
- 3-4 spsk olivenolie
- 2-3 spsk vand
- salt og peber
- Nip bønnerne, skær dem evt. i mindre stykker og kog dem 3-5 min. i kogende, letsaltet vand.
- Læg dem straks i iskoldt vand til afkøling og lad dem dryppe godt af.
- Skær kartoflerne i skiver og vend dem sammen med bønner og æbleeddike.
- Blend pillet hvidløg sammen med valnødder og skyllet, plukket persille.
- Rør olivenolie i, spæd med vand til passende konsistens og smag til med æbleeddike, salt og peber.
- Dryp persilledressingen over salaten.