Kartoffelsalat med bønner

Kartoffelsalat med bønner

Arbejdstid: 20 min.Kogetid: 5 min.Ikke fryse-egnet

Ingredienser

  • 150 g grønne bønner
  • 300 g kogte kartofler
  • 1+1 spsk æbleeddike (eller anden mild vineddike)
  • 1 lille fed hvidløg
  • 30 g valnøddekerner
  • 1 bdt persille
  • 3-4 spsk olivenolie
  • 2-3 spsk vand
  • salt og peber

  1. Nip bønnerne, skær dem evt. i mindre stykker og kog dem 3-5 min. i kogende, letsaltet vand.
  2. Læg dem straks i iskoldt vand til afkøling og lad dem dryppe godt af.
  3. Skær kartoflerne i skiver og vend dem sammen med bønner og æbleeddike.
  4. Blend pillet hvidløg sammen med valnødder og skyllet, plukket persille.
  5. Rør olivenolie i, spæd med vand til passende konsistens og smag til med æbleeddike, salt og peber.
  6. Dryp persilledressingen over salaten.