Kartoffeltærte med porre og soltørret tomat

Kartoffeltærte med porre og soltørret tomat

Portionen rækker til 6 personer.

Ingredienser

  • 100 g kartofler
  • 30 g havregryn
  • 100 g hvedemel
  • 1 ½ dl fromage frais
  • 2 spsk olie
  • salt, hvid peber
  • 4 porrer
  • 1 rød peberfrugt
  • 10 soltørrede tomater
  • 200 g kogt skinke
  • 2 æg
  • 1 dl mælk højst 0,5% fedt
  • 50 g reven ost med højst 10% fedt
  • 1 tsk tørret timian

  1. Bund: Riv 100 g kogte, kolde kartofler groft og bland demmed 30 g havregryn (ca. 1 dl), 100 g hvedemel (ca. 1½ dl),½ dl fromage frais, 2 spsk olie, ½ tsk salt og evt. ½ spsk koldt vand, og ælt dejen sammen. Lad den hvile ca. ½ time.
  2. Fyld: Rens 4 porrer (ca. 500 g), skær dem i ringe og kogdem ca. 3 min. Lad dem dryppe af. Rens 1 rød peberfrugt (ca. 100 g) og skær den i terninger.
  3. Skær 10 soltørrede tomater (ca. 50 g) i smalle strimler. Rul tærtedejen ud og beklæd en tærteform med den. Forbag bunden ca. 10 min. ved 200 grader på midterste rille.
  4. Fordel 200 g kogt skinke i terninger, porre, peberfrugt og tomater over den forbagte bund. Pisk 2 æg let sammen med 1 dl fromage frais, 1 dl mælk med højst 0,5% fedt, 50 g reven ost med højst 10% fedt, 1 tsk tørret timian, salt og hvid peber.
  5. Hæld æggeblandingen over skinke og grønsager. Bag tærten 35-40 min. på midterste rille ved 200 grader. Server tærten lun med groft brød.