
Kartoffeltærte med porre og soltørret tomat
Portionen rækker til 6 personer.
Ingredienser
- 100 g kartofler
- 30 g havregryn
- 100 g hvedemel
- 1 ½ dl fromage frais
- 2 spsk olie
- salt, hvid peber
- 4 porrer
- 1 rød peberfrugt
- 10 soltørrede tomater
- 200 g kogt skinke
- 2 æg
- 1 dl mælk højst 0,5% fedt
- 50 g reven ost med højst 10% fedt
- 1 tsk tørret timian
- Bund: Riv 100 g kogte, kolde kartofler groft og bland demmed 30 g havregryn (ca. 1 dl), 100 g hvedemel (ca. 1½ dl),½ dl fromage frais, 2 spsk olie, ½ tsk salt og evt. ½ spsk koldt vand, og ælt dejen sammen. Lad den hvile ca. ½ time.
- Fyld: Rens 4 porrer (ca. 500 g), skær dem i ringe og kogdem ca. 3 min. Lad dem dryppe af. Rens 1 rød peberfrugt (ca. 100 g) og skær den i terninger.
- Skær 10 soltørrede tomater (ca. 50 g) i smalle strimler. Rul tærtedejen ud og beklæd en tærteform med den. Forbag bunden ca. 10 min. ved 200 grader på midterste rille.
- Fordel 200 g kogt skinke i terninger, porre, peberfrugt og tomater over den forbagte bund. Pisk 2 æg let sammen med 1 dl fromage frais, 1 dl mælk med højst 0,5% fedt, 50 g reven ost med højst 10% fedt, 1 tsk tørret timian, salt og hvid peber.
- Hæld æggeblandingen over skinke og grønsager. Bag tærten 35-40 min. på midterste rille ved 200 grader. Server tærten lun med groft brød.