Suppe med kødboller

Klar suppe med grønsager og kødboller

Få opskriften på den klassiske suppe, som er sund og kan lune os gennem efterår og vinter. Her bruger vi naturligvis friske rodfrugter og nemme, hjemmelavede kødboller. Husk opskriften er til én person, så skal du lave til flere, ganger du bare op.

1 person

Ingredienser

  • 170 g oksetatar (uden fedt, hakket)
  • 1 tsk timian (tørret)
  • salt og peber
  • 25 g knoldselleri
  • 25 g gulerod
  • 25 g bladselleri
  • 25 g pastinak
  • 25 g porre
  • 1 suppevisk (laurbærblad, persille, timiankvist, rosmarinkvist,
  • selleritop)
  • 3 tsk grønsagsbouillon

  1. Skær alle grønsagerne i små tern og kom dem i en gryde sammen med en suppevisk (urter, der er bundet sammen med snor). Kom vand på, så det står et par centimeter over grønsagerne, og tilsæt derefter bouillon. Bring suppen i kog.
  2. Bland kødet med krydderier, og form det til små kødboller. Kom dem i suppen, efter at den har kogt i ca. 5 min.
  3. Kog suppen med kødbollerne i yderligere 5 min. Fjern suppevisken, smag til med salt og peber og servér straks.