Klejner
Ca 150 stk
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Hviletid, dej: mindst 1 time og helst 1/2-1 dag
- Kogetid: 1-2 min.
- Ikke fryse-egnede
- 1/2 kg mel (ca. 81/2 dl)
- 150 g smør
- revet skal af 1 citron (usprøjtet)
- 175 g sukker (2 dl)
- 3 æg
- 3-4 spsk fløde
- Til kogning:
- 1 kg ukrydret svinefedt eller palmin eller 1 dl. vindruekerneolie
- Findél smørret i meletog tilsæt citronskal ogsukker.
- Pisk æggene letsammen og bland dem imelblandingen sammenmed fløden.
- Ælt dejensammen. Lad dejen hvilekoldt mindst 1 times tidog helst 1/2-1 dag, så bliverden mere „sej”.
- Rulen mindre portion af dejenud ad gangen og rulden ud til en tynd plade.
- Skær dejen i strimler på 10 x 3 cm med en klejnespore.
- Lav en ridse midt i hver dejstrimmel. Trækden ene ende igennemridsen og form en klejne.Kog kagerne i varmtfedtstof, (fedtstoffet erklar, når en franskbrødsterningpå 1 x 1 cm bliverlysebrun på 1 min.).
- Kogkagerne lysebrune – noglestykker ad gangen. Tagdem op med en hulskeog lad dem dryppe af påfedtsugende papir. Laddem køle helt af, før dekommes på dåse.