Klejner

Klejner

Ca 150 stk

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Hviletid, dej: mindst 1 time og helst 1/2-1 dag
  • Kogetid: 1-2 min.
  • Ikke fryse-egnede
  • 1/2 kg mel (ca. 81/2 dl)
  • 150 g smør
  • revet skal af 1 citron (usprøjtet)
  • 175 g sukker (2 dl)
  • 3 æg
  • 3-4 spsk fløde
  • Til kogning:
  • 1 kg ukrydret svinefedt eller palmin eller 1 dl. vindruekerneolie

  1. Findél smørret i meletog tilsæt citronskal ogsukker.
  2. Pisk æggene letsammen og bland dem imelblandingen sammenmed fløden.
  3. Ælt dejensammen. Lad dejen hvilekoldt mindst 1 times tidog helst 1/2-1 dag, så bliverden mere „sej”.
  4. Rulen mindre portion af dejenud ad gangen og rulden ud til en tynd plade.
  5. Skær dejen i strimler på 10 x 3 cm med en klejnespore.
  6. Lav en ridse midt i hver dejstrimmel. Trækden ene ende igennemridsen og form en klejne.Kog kagerne i varmtfedtstof, (fedtstoffet erklar, når en franskbrødsterningpå 1 x 1 cm bliverlysebrun på 1 min.).
  7. Kogkagerne lysebrune – noglestykker ad gangen. Tagdem op med en hulskeog lad dem dryppe af påfedtsugende papir. Laddem køle helt af, før dekommes på dåse.