Kød- og kålpande med sursød sovs

Kød- og kålpande med sursød sovs

En nem kød- og kålpanderet med sursød sovs.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Koge/stegetid: 20 min.
  • 200 g hakket kalve- og/eller svinekød, 6-8%
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg (finthakket)
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • 300 g hvidkål (fintsnittet)
  • 1 dåse hakkede tomater, 400 g
  • 2 dl vand
  • 4 abrikoser (fintsnittede)
  • 2 spsk rosiner
  • 1 spsk sirup
  • 1 spsk soja
  • 1-2 spsk citronsaft eller eddike
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • persille og kartofler eller ris

  1. Brun kødet på en stor pande med olie og tilsæt løg, hvidløg, salt og peber.
  2. Steg under omrøring et par min. og tilsæt kålen. Steg under omrøring ca. 5 min. og tilsæt de øvrige ingredienser.
  3. Lad retten simre til kålen er mør – ca. 10 min.
  4. Server med hakket persille, kartofler eller ris.