Kødboller i tomatsovs

Kødboller i tomatsovs

Lækker hverdagsret med italienske fornemmelser.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Koge/stegetid: 25 min.
  • 250 g hakket kalvekød (eller okse, svin, eller lam)
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 peberfrugt
  • 1 tsk paprika
  • 1 dl havregryn (eller rasp)
  • 1 lille æg
  • salt og peber
  • 1 spsk olie
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl vand
  • Tilbehør: pasta eller ris

  1. Hak løg, hvidløg og peberfrugt og bland det sammen med paprika.
  2. Ælt halvdelen sammen med kødet og tilsæt havregryn, æg, salt og peber.
  3. Steg resten af grønsagerne i en gryde med olie 5 min. og tilsæt hakkede tomater og vand. Giv sovsen et opkog.
  4. Form farsen til små kødboller og læg dem i sovsen én ad gangen. Lad dem simre i sovsen ca. 20 min. – tilsæt evt. lidt vand undervejs. Smag til med salt og peber og servér med ris eller pasta.