Kødboller i tomatsovs
Lækker hverdagsret med italienske fornemmelser.
2 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Koge/stegetid: 25 min.
- 250 g hakket kalvekød (eller okse, svin, eller lam)
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 peberfrugt
- 1 tsk paprika
- 1 dl havregryn (eller rasp)
- 1 lille æg
- salt og peber
- 1 spsk olie
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 dl vand
- Tilbehør: pasta eller ris
- Hak løg, hvidløg og peberfrugt og bland det sammen med paprika.
- Ælt halvdelen sammen med kødet og tilsæt havregryn, æg, salt og peber.
- Steg resten af grønsagerne i en gryde med olie 5 min. og tilsæt hakkede tomater og vand. Giv sovsen et opkog.
- Form farsen til små kødboller og læg dem i sovsen én ad gangen. Lad dem simre i sovsen ca. 20 min. – tilsæt evt. lidt vand undervejs. Smag til med salt og peber og servér med ris eller pasta.