kold suppe med melon og chili

Kold agurke-melonsuppe med chili

Hot & cool suppe

4

Ingredienser

  • 2 flækkede, udkernede agurker
  • kød af 1 lille melon
  • 3 snittede forårsløg
  • 1 dl basilikum- og persilleblade
  • 1 udkernet chili, evt. jalapeño
  • 2-3 fed knust hvidløg
  • 1,25 dl grønsagsbouillon
  • 1 spsk koldpresset olivenolie
  • saft af 1 lime
  • 1 spsk blomsterhonning el. agavesirup
  • salt, evt. friskkværnet peber
  • Knas:
  • 6-7 valnøddekerner
  • 2-3 tsk honning
  • 1 knsp chiliflager
  • 200 g tynde skiver ristet fuldkornsbrød

Sådan gør du:

  1. Kom agurk, melon, forårsløg, krydderurteblade samt chili og hvidløg i en foodprocessor og blend det hele. Tilsæt grønsagsbouillon, olie, limesaft samt honning og blend det hele til en ensartet suppe. Sæt suppen koldt – mindst et par timer, så smagen får lov til at udvikle sig. Knus valnøddekernerne groft. Varm honningen i en lille pande og rist valnøddekernerne under omrøring. Hæld nødderne på et stykke pergamentpapir, krydr med lidt chili, afkøl og bræk dem fra hinanden. Server suppen med nøddeknas og ristet brød.
  2. Energi pr. person: 300 kcal, fedt 28%, protein 10%, kulhydrat 62%