Opskrift på kold courgettesuppe

Kold courgettesuppe

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    400 Kcal
  • Fedt:
    30 %
  • Protein:
    15 %
  • Kulhydrat:
    55 %

4

Ingredienser

  • 2 hakkede skalotteløg
  • 1 stor, groftsnittet kartoffel
  • 2 tsk rapsolie
  • 6 dl grøntbouillon
  • 2 grofthakkede courgetter
  • 150 g ærter
  • 2½ dl letmælk
  • salt, friskkværnet hvid peber
  • frisk timian
  • dild eller purløg til pynt.
  • Sprøde fladbrød:
  • 4 hvede- eller fuldkornstortillas
  • 2 tsk olivenolie
  • 2 spsk (30) dukkah

Sådan gør du

  1. Sautér løg og kartoffel i olie under omrøring i 4-5 minutter.
  2. Tilsæt grøntbouillon, bring den i kog og lad det hele simre 15 minutter, til kartoflen er mør, tilsæt courgetter samt ærter og kog videre 4-5 minutter, til grønsagerne er helt møre. Blend suppen med mælk, smag den godt til med salt og peber og lad den afkøle.
  3. Pensl tortillaerne med olie, drys dukkah på og bag brødene sprøde i ovnen ved 200-225 grader 5-6 minutter.
  4. Fordel suppen i skåle, drys med kryddergrønt og servér med de sprøde brød.