Kold rabarbersuppe med flødecreme
Frisk sommerdessert.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
 - Kogetid: 5 min.
 - Rabarbersuppe:
 - 1 kg rabarber
 - 1½ dl muscovadosukker
 - 1 spsk. frisk ingefær
 - 1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
 - 1 spsk. citronsaft
 - Flødecreme:
 - 1 dl piskefløde
 - 1 dl drænet yoghurt (2%)
 - 1 tsk. vaniljesukker
 - 1 spsk. honning (el. ahornsirup)
 - Pynt: 25 g mandelsplitter
 
- Skær rabarberne i ca. 2 cm’s stykker, og kom dem i en gryde med sukker, fintrevet ingefær, hyl-deblomstsaft og citronsaft. Bring gryden i kog, og lad rabarberne simre under låg i ca. 5 min.
 - Kom rabarberne i en si over en skål, og pres den sidste væde ud med bagsiden af en ske. Lad suppen blive helt kold, og smag til med citronsaft.
 - Creme:Pisk fløden til skum. Rør yoghurt, vaniljesukker og honning sammen i en skål, og vend forsigtigt fløden i.
 - Rist mandlerne gyldne på en tør pande.
 - Servér rabarbersuppen kold med en skefuld flødecreme, og drys lidt mandler over.