Opskrift på kold tun med radiser, frisk chili og brøndkarse

Kold tun med radiser, frisk chili og brøndkarse

4

Ingredienser

  • 200 g frisk tun
  • Saft af 1 appelsin
  • Saft af ½ lime
  • Salt
  • 2 dl sesamfrø
  • Hvid peber
  • Lille bundt radiser, finthakkede
  • 1 frisk chili, finthakket
  • 3 spsk brøndkarse
  • ½ spsk sesamolie

Sådan gør du

  1. Vend tunen i citronsaft, limesaft, salt og hvid peber. Rul den derefter i sesamfrø og steg den for meget høj varme, så alle kanter bliver sprøde, men fisken stadig er rå indeni – cirka 5-7 minutter i alt.
  2. Køl tunen lidt af og læg den derefter i en plasticpose med resten af citron- og limesaften. Luk posen og læg den på køl, til fisken er helt kold. Skær derefter tunen i tynde skiver og anret på et fad med radiser, chili og brøndkarse. Dryp med sesamolie, lidt citronsaft og giv et par kværn peber.