Kold tun med radiser, frisk chili og brøndkarse
4
Ingredienser
- 200 g frisk tun
- Saft af 1 appelsin
- Saft af ½ lime
- Salt
- 2 dl sesamfrø
- Hvid peber
- Lille bundt radiser, finthakkede
- 1 frisk chili, finthakket
- 3 spsk brøndkarse
- ½ spsk sesamolie
Sådan gør du
- Vend tunen i citronsaft, limesaft, salt og hvid peber. Rul den derefter i sesamfrø og steg den for meget høj varme, så alle kanter bliver sprøde, men fisken stadig er rå indeni – cirka 5-7 minutter i alt.
- Køl tunen lidt af og læg den derefter i en plasticpose med resten af citron- og limesaften. Luk posen og læg den på køl, til fisken er helt kold. Skær derefter tunen i tynde skiver og anret på et fad med radiser, chili og brøndkarse. Dryp med sesamolie, lidt citronsaft og giv et par kværn peber.