Korn-risotto med squash og blomkål

Korn-risotto med squash og blomkål

Prøv denne vegetariske korn-risotto med squash og blomkål.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Koge/stegetid: 50 min.
  • 150 g hvedekerner
  • 1 løg (finthakket)
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 spsk olivenolie (eller smør)
  • 1 squash (tern eller skiver)
  • ½ blomkål (små buketter)
  • 1-2 dl grønsagsbouillon (eller vand)
  • 50 g parmesanost (revet)
  • Persille (og/eller basilikum)
  • salt og peber

  1. Skyl hvedekornene og kog dem næsten møre i frisk vand med salt (ca. 35 min.).
  2. Steg løg og hvidløg blanke i en gryde med olie eller smør.
  3. Tilsæt squash og blomkål og steg under omrøring et par min.
  4. Vend den afdryppede hvede i og tilsæt bouillon eller vand lidt ad gangen, indtil kornene er møre og har opsuget al væsken (ca. 10 min.).
  5. Smag til med parmesanost, salt og peber og servér i dybe tallerkner med friske krydderurter og evt. lidt ekstra parmesan.