Korn-risotto med squash og blomkål
Prøv denne vegetariske korn-risotto med squash og blomkål.
2 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Koge/stegetid: 50 min.
- 150 g hvedekerner
- 1 løg (finthakket)
- 1 fed hvidløg (finthakket)
- 1 spsk olivenolie (eller smør)
- 1 squash (tern eller skiver)
- ½ blomkål (små buketter)
- 1-2 dl grønsagsbouillon (eller vand)
- 50 g parmesanost (revet)
- Persille (og/eller basilikum)
- salt og peber
- Skyl hvedekornene og kog dem næsten møre i frisk vand med salt (ca. 35 min.).
- Steg løg og hvidløg blanke i en gryde med olie eller smør.
- Tilsæt squash og blomkål og steg under omrøring et par min.
- Vend den afdryppede hvede i og tilsæt bouillon eller vand lidt ad gangen, indtil kornene er møre og har opsuget al væsken (ca. 10 min.).
- Smag til med parmesanost, salt og peber og servér i dybe tallerkner med friske krydderurter og evt. lidt ekstra parmesan.