Krans af honning-krydderkager
Portionen her bliver temmelig stor, men den ene halvdel kan nemt fryses eller gemmes i køleskabet i op til en uge. På den måde er der til mange dejlige julesmåkager...
Ingredienser
- 300 g fast honning
- 200 g brun farin
- 200 g smør
- 1 stort æg
- ½ dl fløde
- 1 spsk appelsinskal fra usprøjtet appelsin
- 800 g hvedemel
- 1 spsk stødt ingefær
- 2 spsk stødt kanel
- 1 tsk nellike
- ½ tsk allehånde
- 1 tsk hvid peber
- 1 tsk natron
- ½ tsk fint salt
- Royal icing:
- 1 bæger pasteuriseret æggehvide
- ca 3-400 g flormelis
Sådan gør du:
- Sæt honning, farin og smør over for svag varme indtil smørret er smeltet og massen ensartet. Lad herefter blande køle helt hvorefter ægget, appelsinskal og fløden røres i blandingen. Til sidst røres melet, saltet og krydderierne i og dejen æltes hurtigt glat. Pak honningkagedejen ind i film og lad den ligge køligt i mindst et døgn før den anvendes.
- Tænd ovnen på 200 grader. Rul dejen ud på et let meldrysset bord til en tykkelse på ca 3-4 mm og udstik småkager i forskellige former og figurer. Løft forsigtigt med en spatel eller lignende figurerne over på en bageplade med bagepapir og bag kagerne i 6-8 minutter alt efter tykkelse, til de er lysebrune og let sprøde (de bliver helt sprøde når de er kølet af).
- Rør en tyk glasur af æggehvide og flormelis, tilsæt halvdelen af flormelissen først og derefter resten lidt ad gangen indtil glasuren er tyk og kun langsomt flyder ud når du pisker i den. Pynt kagerne og lad glasuren tørre helt før de lægges i en lufttæt beholder.
- Få mere inspiration til lækker juleknas på Altfordamerne.dk/jul/juleopskrifter