Krydderkage
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 30 min.
- Bagetid:
- 35 min.
- Ikke fryse-egnet
- (1 kage, ca. 16 stk.)
- 125 g smør
- 3 æg
- 125 g sukker
- 125 g farin
- 1 tsk vaniljesukker
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk stødt kanel
- 2 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt ingefær
- 1/2 tsk stødt nelliker
- 1 knsp salt
- 1 1/2 dl yoghurt naturel, kærnemælk eller lign.
- 150 g hakkede mandler
- Pynt: flormelis
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Smelt smørret og lad det afkøle.
- Pisk æg, de to slags sukker og vanilje til en tyk og luftig creme – ca. 5 min. med en håndmikser.
- Bland mel med bagepulver og krydderier og vend det forsigtigt i dejen skiftevis med yoghurt og smør.
- Vend de hakkede mandler i og fyld dejen i en smurt randform (24 cm).
- Bag kagen midt i ovnen ca. 35 min. Tjek med en tandstikker, om den er gennembagt, og vend den ud på en rist.
- Læg et rent viskestykke over kagen og lad den afkøle.
- Flyt kagen over på et fad og dæk den med den vaskede form. Lad kagen stå mindst 1 døgn før servering.
- Pynt med sigtet flormelis eller glasur.