Krydderkage

Krydderkage

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 30 min.
  • Bagetid:
  • 35 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (1 kage, ca. 16 stk.)
  • 125 g smør
  • 3 æg
  • 125 g sukker
  • 125 g farin
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk stødt kanel
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1/2 tsk stødt nelliker
  • 1 knsp salt
  • 1 1/2 dl yoghurt naturel, kærnemælk eller lign.
  • 150 g hakkede mandler
  • Pynt: flormelis

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Smelt smørret og lad det afkøle.
  3. Pisk æg, de to slags sukker og vanilje til en tyk og luftig creme – ca. 5 min. med en håndmikser.
  4. Bland mel med bagepulver og krydderier og vend det forsigtigt i dejen skiftevis med yoghurt og smør.
  5. Vend de hakkede mandler i og fyld dejen i en smurt randform (24 cm).
  6. Bag kagen midt i ovnen ca. 35 min. Tjek med en tandstikker, om den er gennembagt, og vend den ud på en rist.
  7. Læg et rent viskestykke over kagen og lad den afkøle.
  8. Flyt kagen over på et fad og dæk den med den vaskede form. Lad kagen stå mindst 1 døgn før servering.
  9. Pynt med sigtet flormelis eller glasur.