sund aftensmad

Krydret inspiration: Teriyakimørbrad med gulerødder

Mad med masser af smag.

4

Ingredienser

  • 1 afpudset mørbrad ca. 350-400 g
  • 3 spsk teriyakisauce
  • salt, peber
  • 1 tsk olie
  • 1 dl vand eller bouillon
  • Ovnbagte , krydrede gulerødder:
  • 750 g små gulerødder − gerne med top
  • salt, peber
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk mild chili eller paprika
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1 spsk olivenolie
  • lidt appelsinskal og -saft eller hyldeblomst- eller æbleeddike
  • koriander.
  • Salat :
  • 1 groftsnittet iceberg

Sådan går du:

  1. Dup mørbraden let med køkkenpapir, vend den med teriyakisauce, salt og peber. Varm olien i en pande og brun mørbraden på alle sider, dæmp varmen, tilsæt lidt væde og steg mørbraden otte minutter på hver side. Lad den trække.
  2. Skær toppen af gulerødderne, lad et lille stykke sidde tilbage. Er gulerødderne tykke, skæres de i halve eller kvarte. Bland alle krydderier og vend gulerødderne med olie og krydderier, bred dem på en plade med bagepapir, drys med appelsinskal og bag dem møre i ovnen ved 200° ca. 20 minutter − eller til de er næsten møre. De må gerne have lidt bid.
  3. Stænk dem med lidt hyldeblomst- eller æbleeddike og vend dem med koriander. Server med den frisk iceberg.
  4. ENERGI PR. PERSON : 440 kcal, fedt 20%, protein 29%, kulhydrat 51%.SON : 450 kcal, fedt 29%, protein 21%, kulhydrat 50%510 kcal, fedt 16%, protein 16%, kulhydrat 68%.