Krydret kyllingebryst serveret med linser

Krydret kyllingebryst serveret med linser

Kylling er populært på middagsbordet, og det er nemt at variere. Her er det et lækkert, krydret kyllingebryst, der har et strejf af eksotisk over sig.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Koge/stegetid: 20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 2 stk. kyllingebryst
  • 1 tsk hel spidskommen
  • 1 tsk fennikelfrø
  • ½ tsk hel koriander
  • 1 usprøjtet citron
  • ½ frisk rød chili
  • (hav)salt og peber
  • 100 g Puy linser (grønne linser)
  • 250 g gulerødder
  • (i terninger eller skiver)
  • 250 g blomkål eller
  • broccoli (i buketter)
  • 1+1 spsk olie
  • koriander eller persille

  1. Rist krydderierne 1-2 min. på en tør pande og knus dem i en morter/krydderikværn. Bland dem med fintrevet citronskal, finthakket chili (uden frø og mellemvægge) og ½ tsk (hav)-salt. Gnid halvdelen ind i kødet.
  2. Kog linserne møre i letsaltet vand (20 min.) Tilsæt grønsagerne i de sidste 5 min. og hæld det på et dørslag. Steg kødet på en pande med olie ca. 7 min. på hver side.
  3. Pisk 1 spsk citronsaft sammen med olie og resten af krydderierne og vend linser og grønsager i. Servér med kylling og grønt drys.