Krydret lammegryde

Krydret lammegryde

Sund og varmende simremad med spidskommen, kanel & kardemomme.

4

Ingredienser

  • 500 g lammebov i store tern
  • salt, peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 2-3 løg i grove både
  • 2 fed knuste hvidløg
  • 1-2 tsk spidskommen
  • 1-2 kardemommekapsler
  • 1 spsk reven skal af ubehandlet citron
  • 1 stk hel kanel
  • 2 dåser flåede, hakkede tomater
  • evt. lidt bouillon
  • 1 dåse velafdryppede kikærter
  • masser af reven citronskal
  • 1 pakke fuldkornsnaan

Sådan gør du:

  1. Vend lammekødet med salt og peber. Varm olien i en gryde og brun kødstykkerne godt på alle sider. Bland løg, hvidløg og krydderier ved, steg videre et par minutter og tilsæt derefter kanelstang, tomater samt evt. bouillon. Lad det hele snurre ca. 20 min.
  2. Vend derefter kikærterne i retten og lad den snurre videre i yderligere 10 minutter. Spæd evt. med bouillon til den ønskede konsistens, smag til med yderligere salt og peber og server med et godt drys reven citronskal og lune fuldkornsnaan. 
  3. Energi pr. person: 500 kcal, fedt 28%, protein 30%, kulhydrat 42%