Krydret lammekofta
Lækker hverdagsmad af sunde råvarer... Ja tak!
4
Ingredienser
- 400 g hakket lammekød
- 2 fed knuste hvidløg
- ½ spsk knust spidskommen
- 1 tsk sød paprika
- salt, friskkværnet peber
- 2 spsk hakkede mynteblade
- 1 spsk reven skal af usprøjtet
- citron
- olie til stegning
- 4 fuldkornspitabrød
- SALAT:
- 1 dl Klar til brug-rugkerner
- fra Finax
- ½ bakke babyspinat
- 100 g snittede sukkerærter
- 1 bdt. snittede forårsløg
- DRESSING:
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk honning
- saft af 1 citron
Sådan gør du:
- Rør kødet med alle krydderier, myntebladene og citronskal. Del og form det til 8 aflange frikadeller. Steg lammekoftaerne gyldne i olivenolie 10 minutter i alt og vend dem jævnligt. Kog rugkernerne i 6 minutter, afdryp og afkøl dem. Bland dem med de andre ingredienser til salaten. Rør dressingen sammen og smag den til, før den blandes med salaten, der serveres til lammekoftaerne med pitabrød.
- ENERGI PR. PERSON: 490 kcal, fedt 29%, protein 28%, kulhydrat 43% 0 kcal, fedt 20%, protein 28%, kulhydrat 52%7%