lam

Krydret lammekofta

Lækker hverdagsmad af sunde råvarer... Ja tak!

4

Ingredienser

  • 400 g hakket lammekød
  • 2 fed knuste hvidløg
  • ½ spsk knust spidskommen
  • 1 tsk sød paprika
  • salt, friskkværnet peber
  • 2 spsk hakkede mynteblade
  • 1 spsk reven skal af usprøjtet
  • citron
  • olie til stegning
  • 4 fuldkornspitabrød
  • SALAT:
  • 1 dl Klar til brug-rugkerner
  • fra Finax
  • ½ bakke babyspinat
  • 100 g snittede sukkerærter
  • 1 bdt. snittede forårsløg
  • DRESSING:
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk honning
  • saft af 1 citron

Sådan gør du:

  1. Rør kødet med alle krydderier, myntebladene og citronskal. Del og form det til 8 aflange frikadeller. Steg lammekoftaerne gyldne i olivenolie 10 minutter i alt og vend dem jævnligt. Kog rugkernerne i 6 minutter, afdryp og afkøl dem. Bland dem med de andre ingredienser til salaten. Rør dressingen sammen og smag den til, før den blandes med salaten, der serveres til lammekoftaerne med pitabrød.
  2. ENERGI PR. PERSON: 490 kcal, fedt 29%, protein 28%, kulhydrat 43% 0 kcal, fedt 20%, protein 28%, kulhydrat 52%7%