Krydret tomatchutney med rosiner
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Kogetid: ca. 30 min.
- Fryse-egnet
- Holdbarhed ved opbevaring i køleskab, ca. 1 måned. Tilsat konserveringsmiddel (Atamon), ca. 6 måneder
- 1 kg flasketomater (evt. hele flåede fra dåse, drænet vægt)
- 2 løg (hakket)
- 2 spsk olie
- 1 1/2 spsk fennikelfrø
- 1 tsk tørrede chiliflager
- 25 g frisk ingefær (fint revet)
- 1 dl lys eddike (f.eks. hvidvins- eller æbleeddike)
- 1/2 dl rosiner
- 2 tsk groft salt
- ca. 75 g sukker (afhængigt af, hvor modne tomaterne er)
- evt. konserveringsmiddel (Atamon)
- Skær tomaterne i grove stykker.
- Steg løgene klare i olie og tilsæt fennikelfrø, chiliflager og ingefær i kort tid og kom derefter tomaterne i sammen med resten af ingredienserne.
- Kog til chutneyen er helt mør og tyktflydende. Smag til med sukker og chili.
- Tilsæt evt. konserveringsmiddel.
- Hæld chutneyen i et stort skoldet sylteglas.