Krydret tomatchutney med rosiner

Krydret tomatchutney med rosiner

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Kogetid: ca. 30 min.
  • Fryse-egnet
  • Holdbarhed ved opbevaring i køleskab, ca. 1 måned. Tilsat konserveringsmiddel (Atamon), ca. 6 måneder
  • 1 kg flasketomater (evt. hele flåede fra dåse, drænet vægt)
  • 2 løg (hakket)
  • 2 spsk olie
  • 1 1/2 spsk fennikelfrø
  • 1 tsk tørrede chiliflager
  • 25 g frisk ingefær (fint revet)
  • 1 dl lys eddike (f.eks. hvidvins- eller æbleeddike)
  • 1/2 dl rosiner
  • 2 tsk groft salt
  • ca. 75 g sukker (afhængigt af, hvor modne tomaterne er)
  • evt. konserveringsmiddel (Atamon)

  1. Skær tomaterne i grove stykker.
  2. Steg løgene klare i olie og tilsæt fennikelfrø, chiliflager og ingefær i kort tid og kom derefter tomaterne i sammen med resten af ingredienserne.
  3. Kog til chutneyen er helt mør og tyktflydende. Smag til med sukker og chili.
  4. Tilsæt evt. konserveringsmiddel.
  5. Hæld chutneyen i et stort skoldet sylteglas.