Kylling i rødvinssovs

Kylling i rødvinssovs

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Koge/stegetid: ca. 50 min.
  • Fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 1 stor god kylling eller hane (parteret i 8 stykker)
  • 100 g bacon (i tern)
  • 250 g skalotteløg eller perleløg
  • 4-5 stilke bladselleri (i stykker)
  • 4 gulerødder (i skiver)
  • salt og friskkværnet peber
  • 2½ spsk hvedemel
  • ½ flaske god rødvin
  • 3-4 duske frisk timian
  • 2 laurbærblade
  • Kartoffelmos:
  • 500 g melede kartofler (skrællede)
  • ca. 1½ dl mælk (varm)
  • 1 spsk smør
  • salt og peber
  • Pynt:
  • bredbladet persille (hakket)

  1. Steg bacon i en stor stegegryde.Tilsæt stykkeraf kylling eller hane, ogbrun det sammen medbaconen.
  2. Steg grønsagernemed 5 min. ogkrydr med peber. Drysmed hvedemel og laddet opsuge fedtstoffet.
  3. Tilsæt rødvin, timianduskeog laurbærblade.Kog ved svag varme underlåg i ca. 40 min., tilkødet er gennemstegt.Smag sovsen til medsalt og peber.
  4. Kartoffelmos: Kog kartoflernemøre i usaltetvand. Hæld kogevandetfra og mos kartoflernei en purési eller med etpiskeris. Hæld mælk i,tilsæt smør, og smagmosen til med salt ogpeber.
  5. Servér kylling i rødvinssovsmed kartoffelmosog hakket persille.