
Kylling i rødvinssovs
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Koge/stegetid: ca. 50 min.
- Fryse-egnet
- Ingredienser:
- 1 stor god kylling eller hane (parteret i 8 stykker)
- 100 g bacon (i tern)
- 250 g skalotteløg eller perleløg
- 4-5 stilke bladselleri (i stykker)
- 4 gulerødder (i skiver)
- salt og friskkværnet peber
- 2½ spsk hvedemel
- ½ flaske god rødvin
- 3-4 duske frisk timian
- 2 laurbærblade
- Kartoffelmos:
- 500 g melede kartofler (skrællede)
- ca. 1½ dl mælk (varm)
- 1 spsk smør
- salt og peber
- Pynt:
- bredbladet persille (hakket)
- Steg bacon i en stor stegegryde.Tilsæt stykkeraf kylling eller hane, ogbrun det sammen medbaconen.
- Steg grønsagernemed 5 min. ogkrydr med peber. Drysmed hvedemel og laddet opsuge fedtstoffet.
- Tilsæt rødvin, timianduskeog laurbærblade.Kog ved svag varme underlåg i ca. 40 min., tilkødet er gennemstegt.Smag sovsen til medsalt og peber.
- Kartoffelmos: Kog kartoflernemøre i usaltetvand. Hæld kogevandetfra og mos kartoflernei en purési eller med etpiskeris. Hæld mælk i,tilsæt smør, og smagmosen til med salt ogpeber.
- Servér kylling i rødvinssovsmed kartoffelmosog hakket persille.