Kylling med rosmarin, pinjekerner og citroner
4
Ingredienser
- 1 kylling på ca. 1500 g
- 1 dl pinjekerner
- saft og skal af en citron
- 4 spsk ristet hasselnøddeolie eller ristet græskarolie
- 2 spsk hakket, ristet rosmarin.
- 1 spsk honning.
- Ærtesalat
- 300 g sugarsnaps (det er en ny variant af sukkerærter, der er lidt tykkere i det)
- 200 g frisk bælgede ærter (3 kg hele eller en pose frosne, ekstra fine)
- 2 hoveder hjertesalat
- frisk, revet muskatnød
- lidt sellerisalt
- ½ fed hakket hvidløg
- 1 potte basilikum
- 1 ½ dl cremefraiche 38 %.
Sådan gør du
- Sæt ovnen på 170 grader og rist pinjekernerne gyldne i ovnen i cirka 3-5 minutter, men hold øje – det går stærkt. Knus halvdelen af kernerne i en frostpose med en kagerulle eller flaske.
- I lidt olie ristes den friske rosmarin, som så blandes med kernerne og resten af ingredienserne.
- Steg kyllingen i cirka 45 min ved 180 grader og parter den i 6 dele. Læg den på en bradepande og giv den 8- 10 min. ved 200 grader. Saften skal være klar lysebrun, før kyllingen er klar.
- Ved serveringen drysses med pinjekernepesto.
- Sugar snaps vaskes og snittes i strimler. De andre ærter vaskes og bælges. Creme fraiche røres sammen med muskatnød, fint hakket hvidløg, sellerisalt og peber. De pæne topskud af basilikummen gemmes til at pynte med. Resten af basilikummen hakkes og blandes med ærter og cremefraichen.
- Hjertebladsalaten plukkes ud og herpå kommes ærtedressingen.
- Stilles koldt indtil servering, hvor der pyntes med basilikum.