kylling

Kylling på spyd og carpaccio

Skønne kyllingespyd og carpaccio med sprøde grønsager

4

Ingredienser

  • Kylling på spyd:
  • 250 g kyllingeinderfilet
  • 1 tsk olie salt, peber
  • Maple-glace:
  • 2 spsk maplesirup
  • 1 spsk cider vineddike
  • 1 tsk dijonsennep
  • Carpaccio:
  • 16 papirtynde skiver carpaccio af kalv (200 g)
  • wasabi-pasta
  • Grønsager:
  • 1 gulerod
  • 1 bladselleri
  • 2 forårsløg
  • 1 lille, udkernet rød peber
  • 1 håndfuld sukkerærtespirer
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • Dip:
  • 1½ dl sød chili-dipsauce

Sådan gør du:

  1. Kylling på spyd:
  2. Dup kyllingefileterne med lidt køkkenpapir og skær dem igennem på langs. Vend dem med olie, salt og peber, og sæt dem på 8 små træspid. Rør sirup, eddike og sennep sammen. Pensl spiddene med maple-glace og grill eller steg dem 3-4 minutter på hver side.
  3. Energi pr. person: 125 kcal, fedt 33%, protein 42%, kulhydrat 25%.
  4. Carpaccio:
  5. Bred kødskiverne fladt ud på et bræt og smør dem med en anelse wasabi. Snit alle grønsager (undtagen spirer) i meget tynde strimler, som fordeles på kødskiver med spirer og koriander, hvorefter de rulles sammen og serveres med chilidipsauce og evt. ekstra wasabi.
  6. Energi pr. person: 90 kcal, fedt 24%, protein 44%, kulhydrat 32%.