Kylling på spyd og carpaccio
Skønne kyllingespyd og carpaccio med sprøde grønsager
4
Ingredienser
- Kylling på spyd:
- 250 g kyllingeinderfilet
- 1 tsk olie salt, peber
- Maple-glace:
- 2 spsk maplesirup
- 1 spsk cider vineddike
- 1 tsk dijonsennep
- Carpaccio:
- 16 papirtynde skiver carpaccio af kalv (200 g)
- wasabi-pasta
- Grønsager:
- 1 gulerod
- 1 bladselleri
- 2 forårsløg
- 1 lille, udkernet rød peber
- 1 håndfuld sukkerærtespirer
- 1 håndfuld frisk koriander
- Dip:
- 1½ dl sød chili-dipsauce
Sådan gør du:
- Kylling på spyd:
- Dup kyllingefileterne med lidt køkkenpapir og skær dem igennem på langs. Vend dem med olie, salt og peber, og sæt dem på 8 små træspid. Rør sirup, eddike og sennep sammen. Pensl spiddene med maple-glace og grill eller steg dem 3-4 minutter på hver side.
- Energi pr. person: 125 kcal, fedt 33%, protein 42%, kulhydrat 25%.
- Carpaccio:
- Bred kødskiverne fladt ud på et bræt og smør dem med en anelse wasabi. Snit alle grønsager (undtagen spirer) i meget tynde strimler, som fordeles på kødskiver med spirer og koriander, hvorefter de rulles sammen og serveres med chilidipsauce og evt. ekstra wasabi.
- Energi pr. person: 90 kcal, fedt 24%, protein 44%, kulhydrat 32%.