Kyllingebryst med spicy spidskålssalat med slikærter og chili

Kyllingebryst med spicy spidskålssalat med slikærter og chili

Saftig salat med slikærter, spidskål, mango og mynte garnerer denne lækre kyllingeret

Kylling med spicy spidskålssalat til 6 personer

Ingredienser

  • 6 kyllingebryst
  • 1 spsk olie til stegning
  • salt og peber
  • 1–2 fed finthakket hvidløg
  • 1½ dl cashewnødder
  • 1 lille spidskål
  • 2 modne mango
  • 100 g slikærter
  • saften af ½ citron
  • 1 spsk rørsukker
  • 1½ tsk fintsnittet chili
  • lidt salt
  • ½ dl mynteblade (marokkansk)
  • Tilbehør: brød eller kartofler.

Sådan gør du:

  1. 1. Brun kyllingebrystkødet 2 min på hver side ved høj varme. Kom kødet i et ovnfast fad og krydr med salt, peber og finthakket hvidløg og steg det 18–20 min ved 200 grader til det er gennemstegt.
  2. 2. Hak cashewnødderne groft og rist dem på en tør pande til de bliver let gyldne. Fjern yderbladene af kålen og snit kålen i tynde strimler. Skræl mangoerne og skær kødet fri fra stenen. Skær mangokødet i mindre stykker. Giv slikærterne et kort opkog i kogende vand, hæld dem i en sigte og afkøl dem med koldt vand. Del slikærterne på langs med et skråt snit.
  3. 3. Rør citronsaft sammen med rørsukker, chili og lidt salt.
  4. 4. Vend spidskålen sammen med citrondressing, slikærter, mango og mynte og drys med cashewnødder.