Kyllingegryde med pesto og råkost

Kyllingegryde med pesto og råkost

Portionen rækker til 4 personer

Ingredienser

  • 500 g kyllingefilet
  • 1 spsk grøn pesto
  • 2 bdt. forårsløg
  • 250 g champignoner
  • 3 dl vand
  • 1 dl madlavningsfløde højst 7% fedt
  • majsstivelse
  • salt og peber
  • babyspinat
  • 3-4 gulerødder
  • ¼ blomkål
  • 2 stilke blegselleri
  • appelsinsaft
  • 2 tsk olivenolie
  • 25 g soltørrede tranebær
  • 25 g græskarkerner

  1. Svits 500 g kyllingefilet i 1 spsk grøn pesto sammen med2 bdt. forårsløg (ca. 200 g) og 250 g champignoner, beggeskåret i mindre stykker.
  2. Tilsæt 3 dl vand og 1 dl madlavningsfløde med højst 7% fedt. Lad retten simre ca. 5 min.
  3. Jævn retten let med majsstivelse og smag til med salt og peber. Vend 100 g babyspinat i retten og varm det godt igennem umiddelbart før serveringen. Råkost: Skræl 3-4 gulerødder (ca. 250 g) og skræl dem i lange strimler med en skrællekniv.
  4. Del ¼ blomkål i buketter. Skær 2 stilke blegselleri (ca. 100 g) i tynde ringe. Rør 1 dl presset appelsinsaft sammen med 2 tsk olivenolie og krydr med salt og peber.
  5. Bland grønsagerne og hæld appelsinmarinaden over. Drys25 g soltørrede tranebær og 25 g græskarkerner over salatenumiddelbart før serveringen. Server retten med råkost og pasta.