Kyllingegryde med pesto og råkost
Portionen rækker til 4 personer
Ingredienser
- 500 g kyllingefilet
- 1 spsk grøn pesto
- 2 bdt. forårsløg
- 250 g champignoner
- 3 dl vand
- 1 dl madlavningsfløde højst 7% fedt
- majsstivelse
- salt og peber
- babyspinat
- 3-4 gulerødder
- ¼ blomkål
- 2 stilke blegselleri
- appelsinsaft
- 2 tsk olivenolie
- 25 g soltørrede tranebær
- 25 g græskarkerner
- Svits 500 g kyllingefilet i 1 spsk grøn pesto sammen med2 bdt. forårsløg (ca. 200 g) og 250 g champignoner, beggeskåret i mindre stykker.
- Tilsæt 3 dl vand og 1 dl madlavningsfløde med højst 7% fedt. Lad retten simre ca. 5 min.
- Jævn retten let med majsstivelse og smag til med salt og peber. Vend 100 g babyspinat i retten og varm det godt igennem umiddelbart før serveringen. Råkost: Skræl 3-4 gulerødder (ca. 250 g) og skræl dem i lange strimler med en skrællekniv.
- Del ¼ blomkål i buketter. Skær 2 stilke blegselleri (ca. 100 g) i tynde ringe. Rør 1 dl presset appelsinsaft sammen med 2 tsk olivenolie og krydr med salt og peber.
- Bland grønsagerne og hæld appelsinmarinaden over. Drys25 g soltørrede tranebær og 25 g græskarkerner over salatenumiddelbart før serveringen. Server retten med råkost og pasta.