
Kyllingeragout med svampe
Servér denne velsmagenderagout med kartoffelmos, ris eller pasta samt grønsager, på ristet brød eller i tarteletter.Eller tilsæt hønsebouillontil suppekonsistensog servér i dybe tallerkner med brød til.Ragouten kan også brugestil en pie med låg aftærtedej, butterdej eller kartoffelmos.
(12 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Koge/stegetid: 45 min.
- Fryse-egnet
- Ingredienser:
- 1500 g kyllingebryst
- salt og peber
- 3 spsk olie eller 50 g smør
- 2-3 løg (fintsnittet)
- 3-4 fed hvidløg (finthakket)
- 500 g markchampignoner (i skiver)
- 100 g mel
- 2 spsk dijonsennep
- 1 liter hønsebouillon
- evt. 2½ dl fløde
- 1-2 spsk citronsaft
- Skær kødet i mundrette stykker og vend dem sammen med salt ogpeber. Brun dem ad3-4 omgange i en stegegryde med olie eller smør. Tag kødet op og steg løgene bløde 5 min.
- Tilsæt hvidløg og champignonerog steg et par min. Rør melet i og tilsætsennep og bouillon.Giv det et opkog under omrøring og lad sovsen simre 10 min.
- Læg kyllingestykkerne i gryden og lad retten simre under låg 8-10 min. Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Fordél ragouten i frysebokse/fryseposer og lad dem afkøle, før de sættesi fryseren.