Kyllingeragout med svampe

Kyllingeragout med svampe

Servér denne velsmagenderagout med kartoffelmos, ris eller pasta samt grønsager, på ristet brød eller i tarteletter.Eller tilsæt hønsebouillontil suppekonsistensog servér i dybe tallerkner med brød til.Ragouten kan også brugestil en pie med låg aftærtedej, butterdej eller kartoffelmos.

(12 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Koge/stegetid: 45 min.
  • Fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 1500 g kyllingebryst
  • salt og peber
  • 3 spsk olie eller 50 g smør
  • 2-3 løg (fintsnittet)
  • 3-4 fed hvidløg (finthakket)
  • 500 g markchampignoner (i skiver)
  • 100 g mel
  • 2 spsk dijonsennep
  • 1 liter hønsebouillon
  • evt. 2½ dl fløde
  • 1-2 spsk citronsaft

  1. Skær kødet i mundrette stykker og vend dem sammen med salt ogpeber. Brun dem ad3-4 omgange i en stegegryde med olie eller smør. Tag kødet op og steg løgene bløde 5 min.
  2. Tilsæt hvidløg og champignonerog steg et par min. Rør melet i og tilsætsennep og bouillon.Giv det et opkog under omrøring og lad sovsen simre 10 min.
  3. Læg kyllingestykkerne i gryden og lad retten simre under låg 8-10 min. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  4. Fordél ragouten i frysebokse/fryseposer og lad dem afkøle, før de sættesi fryseren.