Kyllingeruller med serranoskinke og mozzarella
4
Total:30 minutter
Ingredienser
- 4 kyllingebryst-stykker
- 4-8 skiver serranoskinke
- 1 bundt basilikum
- 100 g mozzarella, skåret i 4-8 skiver
- salt og peber
- 2 rødløg
- 3 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg, finthakket
- salt og peber
- 1 kvist rosmarin, bladene heraf groft hakkede
- 100 g mozzarella, skåret i 8 stykker.
- Tilbehør: ovnbagte kartofler og en sprød salat
Sådan gør du
- Skær et dybt snit i siden på kyllingebrystkødet på den lange led (herved åbner du kyllingebrystkødet, så det opnår dobbelt størrelse). Læg 1-2 stykker serranoskinke, 3-4 basilikumblade og en skive mozzarellaost ind i kyllingebrystet, krydr med salt og peber, og fold det sammen. Skær kyllingebryst-kødet over på midten, så du har 8 stykker.
- Pil og skær rødløgene i både, og vend dem sammen med olivenolie, hvidløg, salt, peber og rosmarin. Kom løgene i et ovnfast fad, og bag dem 20 min ved 185 grader. Tag fadet ud af ovnen, og læg kyllingestykkerne oven på løgene og sæt det i ovnen ca. 30 min indtil kødet er gennemstegt. 3-4 min. før kødet er færdigt, lægges en skive frisk mozzarella over kyllingerullerne, så det kan smelte.
- Krydr kyllingerullerne med friskkværnet peber og basilikumblade, og servér dem sammen med de ovnbagte rødløg, og f.eks. ovnbagte kartofler og en god, sprød salat.
- Se også: Kylling og soba-nudelsalat
- Få mere inspiration til din mad på: altfordamerne.dk/mad