Opskrift på kyllingeruller med serranoskinke og mozzarella

Kyllingeruller med serranoskinke og mozzarella

4

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 4 kyllingebryst-stykker
  • 4-8 skiver serranoskinke
  • 1 bundt basilikum
  • 100 g mozzarella, skåret i 4-8 skiver
  • salt og peber
  • 2 rødløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • salt og peber
  • 1 kvist rosmarin, bladene heraf groft hakkede
  • 100 g mozzarella, skåret i 8 stykker.
  • Tilbehør: ovnbagte kartofler og en sprød salat

Sådan gør du

  1. Skær et dybt snit i siden på kyllingebrystkødet på den lange led (herved åbner du kyllingebrystkødet, så det opnår dobbelt størrelse). Læg 1-2 stykker serranoskinke, 3-4 basilikumblade og en skive mozzarellaost ind i kyllingebrystet, krydr med salt og peber, og fold det sammen. Skær kyllingebryst-kødet over på midten, så du har 8 stykker.
  2. Pil og skær rødløgene i både, og vend dem sammen med olivenolie, hvidløg, salt, peber og rosmarin. Kom løgene i et ovnfast fad, og bag dem 20 min ved 185 grader. Tag fadet ud af ovnen, og læg kyllingestykkerne oven på løgene og sæt det i ovnen ca. 30 min indtil kødet er gennemstegt. 3-4 min. før kødet er færdigt, lægges en skive frisk mozzarella over kyllingerullerne, så det kan smelte.
  3. Krydr kyllingerullerne med friskkværnet peber og basilikumblade, og servér dem sammen med de ovnbagte rødløg, og f.eks. ovnbagte kartofler og en god, sprød salat.
  4. Se også: Kylling og soba-nudelsalat
  5. Få mere inspiration til din mad på: altfordamerne.dk/mad