Opskrift på kyllingesalat med cashewnødder og savoykål

Kyllingesalat med cashewnødder og savoykål

3

Ingredienser

  • ½ savoykålshoved
  • 2 gulerødder
  • 100 g jordskokker
  • 1 æble
  • saften af 1 appelsin
  • 1½ spsk æbleeddike
  • 1½ tsk honning
  • 1 spsk dijonsennep
  • 75 g cashewnødder
  • ½ rødløg fintsnittet i skiver
  • 300-400 g plukket kyllingekød

Sådan gør du

  1. Fjern de yderste savoykålsblade, skær stokken væk og kassér den. Snit kålen i tynde strimler med en skarp kniv. Skræl gulerødderne og skrub jordskokkerne. Skær gulerod og jordskok i tynde skiver, gerne med et mandolinjern. Del æblet i kvarte, fjern kernehuset og skær æblet i tynde skiver.
  2. Rør en dressing af appelsinsaft, æbleeddike, honning, dijonsennep og krydr med salt og peber.
  3. Rist cashewnødderne på en tør pande, til de er gyldne – drys med lidt salt og lad dem afkøle.
  4. Bland snittet savoykål med gulerødder, jordskok, sennepsdressing, ristede cashewnødder, rødløg og plukket kyllingekød. Servér kyllingesalaten sammen med groft brød.