Kyllingesalat med valnødder
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 45 min.
- Kogetid:
- ca. 45 min. for en hel kylling og ca. 20 min. for bryst
- Ikke fryse-egnet
- (ca. 10 personer)
- 1 stor kylling (eller 5 stk. kyllingebryst)
- 500 g suppeurter (f.eks. pastinak, løg og gulerod)
- 2 laurbærblade
- ½ liter cremefraiche 18%
- 2 tsk stærk sennep
- 1 tsk paprika
- salt og friskkværnet peber
- 1 bladselleri (i små stykker)
- 200 g valnøddekerner (grofthakkede)
- 250 g vindruer (halve uden sten)
- Endvidere:
- julesalat
- purløg
- Tilbehør:
- groft hvedebrød
- Kog kyllingen ca. 45 min. (bryststykker kun 15 min.) i letsaltet vand med suppeurter og laurbærblade.
- Lad kyllingen blive kold.
- Riv kødet i små stykker.
- Rør cremefraiche med sennep og smag til med paprika, salt og peber.
- Bland kødet med dressingen, bladselleri, valnødder og vindruer.
- Anret med julesalat og drys med purløg. Servér med brød.