Kyllingesalat med valnødder

Kyllingesalat med valnødder

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 45 min.
  • Kogetid:
  • ca. 45 min. for en hel kylling og ca. 20 min. for bryst
  • Ikke fryse-egnet
  • (ca. 10 personer)
  • 1 stor kylling (eller 5 stk. kyllingebryst)
  • 500 g suppeurter (f.eks. pastinak, løg og gulerod)
  • 2 laurbærblade
  • ½ liter cremefraiche 18%
  • 2 tsk stærk sennep
  • 1 tsk paprika
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bladselleri (i små stykker)
  • 200 g valnøddekerner (grofthakkede)
  • 250 g vindruer (halve uden sten)
  • Endvidere:
  • julesalat
  • purløg
  • Tilbehør:
  • groft hvedebrød

  1. Kog kyllingen ca. 45 min. (bryststykker kun 15 min.) i letsaltet vand med suppeurter og laurbærblade.
  2. Lad kyllingen blive kold.
  3. Riv kødet i små stykker.
  4. Rør cremefraiche med sennep og smag til med paprika, salt og peber.
  5. Bland kødet med dressingen, bladselleri, valnødder og vindruer.
  6. Anret med julesalat og drys med purløg. Servér med brød.