Kyllingetærte med skvalderkål

Kyllingetærte med skvalderkål

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 30 min.
  • Koge/stege/bagetid:
  • 1 time
  • Fryse-egnet
  • (1 tærte til ca. 8 personer)
  • 1 forbagt tærtebund (uden sukker)
  • 250 g frisk skvalderkål (eller spinat)
  • 1 løg (finthakket)
  • 15 g smør (eller olie)
  • 1-2 fed hvidløg (finthakket)
  • 300 g kyllingeinderfilet (strimler)
  • ¼ l piskefløde
  • 3 æg
  • 1 spsk dijonsennep
  • 75 g ost (revet)

  1. Pluk skvalderkål eller spinat fri for grove stilke, og skyl bladene grundigt i koldt vand.
  2. Blancher dem i kogende, letsaltet vand 1 min. og hæld dem i et dørslag.
  3. Steg løgene bløde og blanke på en pande med smør eller olie og tilsæt hvidløg.
  4. Steg under omrøring i 1 minut og tilsæt kyllingestrimlerne.
  5. Steg i 3-5 min. under omrøring og tilsæt skvalderkål/spinat og fløde.
  6. Giv det et opkog og hæld det over i en skål.
  7. Pisk æggene sammen med sennep og ost og rør fyldet i lidt ad gangen.
  8. Hæld det i den forbagte tærtebund og bag tærten ved 180 grader i ca. 50 min.